gajcom-30-let
|

30 let Gajcom – tiskarna majic

No, pa smo tam, čez magično mejo 30 let.

Danes smo malce obujali spomine. Tako na hitro in mimogrede, saj verjetno spomini niti niso tako pomembni kot to, kar se nam dogaja danes.

Hvala vsem, ki ste z nami – ne glede na to, kako dolgo. Imamo celo stranke, ki ste z nami že od vsega začetka. Ni vas veliko, res, ampak ste tudi takšni. In na naše veliko veselje je iz leta v leto z nami več novih strank.

Tehnologija se spreminja, čeprav se zdi, da ostaja vedno enaka. Včasih smo se prilagajali trgu vsakih 10 let, zdaj se zdi, da se trg spreminja vsakih nekaj mesecev … Včasih smo zbegani, ampak vztrajnost se vedno poplača. Še vedno smo našli dobre rešitve za tisk na majice (in druge izdelke) zase in za vas. Največkrat pa skupaj z vami. Hvala vsem prijateljem tiskarjem, veliko nam pomenite.

Hvala celotni ekipi, res smo najboljša ekipa, pa tudi če sami pravimo tako!

Pa pojdimo naprej. Jutri bomo že stari mački 🙂

gajcom-30-let

En čisto navaden dan v tiskarni majic

1. poglavje

Težko se zmenimo za kavo in torto, da smo vsi skupaj in da imamo nekaj časa “zase”. Za tak rojstni dan se pač spodobi, da razrežemo eno krasno torto v naših barvah. In da poklepetamo in si kaj lepega povemo. Dobimo se kar v showroomu, seveda.

Pa smo si ob 11h skuhali kavo in se vsedli. Miza polna lepih sladkarij, večina od nas po malici, da ne bomo preveč napadli sladkega 🙂 In tik preden zarežemo v torto, vstopijo stranke in nas “preženejo”. Pa nič hudega, večina ekipe se preseli v jedilnico, kjer nadaljuje kratko umirjeno druženje.

V showroomu pa je velika miza sredi prostora kmalu polna majic, puloverjev in jaken, ki “pridejo v poštev”. Stranke povedo približno, kaj potrebujejo. Kupujejo delovna oblačila zase, Nekaj v svojih barvah, predvsem pa, da bo udobno in da jim bo prav.

Pogledamo logotip in se odločimo, da nadaljujejo svoj slog v temno modrih in temno sivih odtenkih oblačil, ki jih bomo popestrili z njihovim belim in rdečim logotipom. Izbiramo v dveh cenovnih razredih. Odločijo se za dražje majice, saj jih bodo večkrat prali in predvsem morajo biti res udobne, ker fizično delajo in nočejo, da bi jih kje kaj vezalo. Pri jaknah in brezrokavnikih posežejo po srednjem cenovnem razredu, ker jih uporabljajo samo občasno. Morajo biti pri roki, ko je treba skočit ven na dež, ampak povečini bodo samo čakali v avtu. En del ekipe se odloči za puloverje, drug del pa za jopice. Oboje brez kapuce, ker bi jih ta ovirala. Navdušeni, ker jim je pri izdelkih prav velikost XXL, čeprav so se bali, da bodo potrebovali 3XL ali večje. Pa ne, da so velikosti tako ogromne, samo izbrali so res udobna oblačila, ki so jim prav v velikosti, ki je pač njihova.

Zapišem naročilo, podatke stranke in shranim logotip. Ponudbo in predogled tiska pripravimo še tekom dneva. Strankam ponudim še torto, preden se poslovimo. Pa nimajo več časa, oglasili so se samo med pavzo, zato si samo stisnemo roko in se lahko za nekaj minut vrnem “na zabavo” v jedilnico. Vrhunsko torto je spekla sodelavka, zmazali smo jo … v dveh dneh! 🙂

Malo smo obujali spomine. Malo smo se veselili prijetnih strank in zanimivih naročil. In videli smo, da vsem sijejo oči od upanja in pričakovanja, da bomo še dolgo ekipa, kot smo ta hip.

2. poglavje

Po jutru se dan pozna

Similar Posts