andi mandi
| |

Andi Mandi

Andi Mandi

očara ob prvem stiku ali pa kar na daljavo.

Jaz ga osebno ne poznam. Opazila sem ga na FB, kjer objavlja zanimive videe in zapise. Včasih zapoje, drugič nas povabi v svoj mini kuharski atelje, tretjič z nami deli zanimiva dejstva o zdravilnih rastlinah.

Objavo o Andreju pišem na lastno pest, on o tem (še) nič ne ve – ampak če bo jutri še objavljena, potem lahko rečemo, da jo je “požegnal” in mu je bila všeč 🙂

Kar te ne ubije, te okrepi?

Nekam mlad se mi zdi za tako mero modrosti, tale Andrej. Pravi, da je dal marsikaj skozi in da pozna več plati zemeljskega življenja. In da jih je veliko izkusil kar v tej inkarnaciji. Očitno se morajo nekateri ljudje drzno soočiti z življenjem, da jih potem to nagradi z modrostjo, ki jo z ljubeznijo predajajo naprej.

Mladenič, očka, ustvarjalec Andrej je zaljubljen v življenje. Res živi. In to skozi ustvarjanje s polno mero misli na druge.

Včasih, zdi se, da že dolgo tega, so ljudje znanje prenašali ustno in z zgledom na mlajše rodove. Zapisovanje ni bilo potrebno, ker zapisovanje daje možnost manipulacije. Kar je dedek povedal vnukom, so ti v odrasli dobi večkrat preskusili pod težo lastnih bremen. In ko se je informacija znova prečistila v prvotno, so jo dojeli in predali naprej svojim vnukom. To je bil ta preskok med generacijami, ki ga opazimo še danes – enostavno stari starši in vnuki gredo bolj “skup” kot starši in otroci – potrebno je namreč obdobje učenja na lastnih napakah, preskušanja in kaljenja v modrost, da se ta lahko prenese naprej.

Ne vem, od koga se uči Andi Mandi.

Največ verjetno od sebe in iz narave. Po mojem gre nekako takole:

  • opazovanje in povezovanje opaženega z notranjimi občutki in z že potrjenim vedenjem
  • iskanje novih impulzov na podlagi zaznavanja “vrzeli”, ki jim lahko rečemo tudi priložnosti za novo, več in boljše.
  • dober spomin, v katerega se vse koristne informacije zasidrajo brez strahu, da bi lahko kdaj izpuhtele
  • sposobnost primerjave in kombiniranja vedenj, izkušenj in občutkov
  • fizični poskusi (z občasnimi napakami)
  • užitek ob kreacijah, ki uspejo v trenutni polnosti.
  • sprejemanje kreacij, ki bodo sčasoma postajale vse boljše. In razumevanje novih priložnosti iz kreacij, ki jim v trenutku, ko gre nekaj “v smeti” ne moremo reči uspešne – so pa tudi zagotovo za nekaj dobre …

Andi Mandi Simboli

Ne razumem in ne sprejemam za svoje vseh Andijevih simbolov. Nekateri me malce zmotijo (kar je verjetno celo njihov namen). Razumem pa in sprejemam z vsem, kar vem, zaznavam in sem, (tudi njegovo) filozofijo “Daj z ljubeznijo in dano ti bo. In ko ti je dano, sprejmi z ljubeznijo.”

Andi naredi – in vam z veseljem proda. Tinkture, piškotke, marmelade … V izdelavo je vložene veliko Andijeve sile. Ne na silo, da se razumemo, v izdelke jo prelije z neskončno lahkotnostjo (z ljubeznijo). A vseeno je to sila, ki premika gore.

Andi razišče in doume – in z veseljem podari v obliki nasvetov, receptov, navodil. Silo dodate sami in kreirate v neskončni lahkotnosti – edini pogoj je, da navodila sprejmete z ljubeznijo in navdušenjem. 

Similar Posts