merch darilo ki sezuje
| |

Merch definicija

Merch definicija

Darilo je izdelek ali storitev, ki ga kupimo ali ustvarimo, da bi z njim razveselili nekoga, ki nam je blizu oz. smo mu za nekaj hvaležni. Z darilom pokažemo, kako cenimo osebo, ki jo obdarujemo. Bolj ko je darilo izvirno, več časa smo posvetili obdarovancu in bolj s srcem smo pristopili celotnemu procesu obdarovanja. Darilo, ki je pisano na kožo obdarovancu, za vedno pusti dober vtis.

Darilo, ki sezuje naredi najmočnejši pozitiven učinek, saj ob prejemu obdarovanec ostane brez besed. Presenečenje, pomešano z občudovanjem, hvaležnostjo in radostjo, je cilj vsakega, ki pripravlja darilo presenečenja. Marsikatere ideje je težko uresničiti, včasih se težko dokopljemo do izdelkov, ki bi naše drage osrečili, zato želi portal Darilokisezuje.si širši javnosti ponuditi izdelke čim bolj raznovrstnih umetnikov, športnikov, društev, skupin in znamk. Omejitev je samo domišljija in sodeluje lahko prav vsak.

Merch na kratko imenujemo izdelke, potiskane z motivi in slogani blagovne znamke, ki je lahko umetnik, športnik ali podjetje. Najbolj priljubljeni merch izdelki so majice, kape, skodelice, dežniki, ovratni trakovi in vrečke – na vseh teh izdelkih je mogoče imenitno širiti sporočilo in s tem krepiti pojavljanje blagovne znamke v javnosti. Ljudje, ki kupujejo merch izdelke določenih avtorjev, jih imajo radi in z veseljem širijo o njih dober glas – brez obotavljanja povedo, da jim je ta blagovna znamka všeč, da so se z idejo in pojavo poistovetili in da avtorje podpirajo. Kako najlažje ustvarimo svojo blagovno znamko, se pogovarjamo v FB skupini Moja blagovna znamka na majicah – pridružite se nam.

Promocija je malce širši pojem, ki običajno zajema izdelke in oglase, ki jih plača lastnik blagovne znamke, prejemniki pa te izdelke z veseljem (ali pa tudi ne) uporabljajo. Čeprav tudi merch izdelki nosijo v sebi promocijsko sporočilo, pa so čustveno veliko bolj nabiti kot klasični promocijski izdelki, čeprav so to dejansko enaki izdelki. Loči jih predvsem ideja – grafike in slogani, potiskanih na merch izdelkih, običajno bolje predstavijo avtorja in so tudi bolj raznoliki od klasičnih promocijskih. Čeprav je res, da v dobi MARketinga tudi kakovost tiska na promocijskih izdelkih pridobiva na vrednosti. Izdelke za promocijo si oglejte tukaj.

Poslovno povezovanje je možno tudi na nivoju promocije. Podjetjem, skupinam, društvom, umetnikom … ponujamo spletno trgovino Teesky, preko katere lahko svojim sledilcem omogočijo enostaven nakup njihovih promocijskih (merch) izdelkov, ne da bi pri tem sami morali skrbeti za zalogo in pošiljanje, saj za vse to poskrbimo v tiskarni Gajcom. Seveda to ni edina oblika možnega sodelovanja – možen je tudi nakup večjih količin in potem lastna distribucija. Ali pa nekaj vmes. Za več informacij o možnostih poslovnega povezovanja in sodelovanja vam je na voljo ekipa vedno nasmejanih ljudi v Gajcomu, ki slišijo na telefonsko številko 01 54 22 300 in hitro odpišejo na mail Še več informacij: www.gajcom.si, www.garderoba.si in www.darilokisezuje.si.

Moja blagovna znamka na majicah

je Facebook skupina, v kateri zbiramo zanimive ideje in rešitve za vse, ki si želite zasnovati svojo blagovno znamko na majicah.

Majice so osnovni merch izdelek – ko začnete razmišljati o svojih izdelkih za lastno promocijo in krepitev svoje blagovne znamke, so majice prava izbira. Hkrati pa je to zahteven izdelek in opažamo, da naše stranke potrebujejo veliko informacij, preden izberejo model majic in se odločijo glede dokončne celostne grafične podobe svojih majic.

Ko je ideja na majicah realizirana, običajno dodajo še druge izdelke, kot so vrečke, skodelice, kape, dežniki, ovratni trakovi in drugi izdelki z njihovimi grafikami, idejami in slogani.

Similar Posts